Mısırlı Makarna
 

Malzemeler

  • 2 Adet Haşlanmış Mısır
  • 1 Kase Zeytin
  • 5 Adet Sivri Biber
  • 2 Adet Kırmızı Biber
  • 2 Adet Domates
  • 3 Diş Sarımsak
  • ½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Tatlı Kaşığı Nane
  • 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
  • 3,5 Çay Kaşığı Tuz
  • ½ Çay Kaşığı Karabiber
  • ½ Paket Nuh’un Ankara Makarnası Burgu Makarna

Hazırlanışı

  1. Tarifimize 2 adet kırmızı biberimizin sap kısımlarını ayırarak başlıyoruz.
  2. Kırmızı biberlerimizi dörde bölüyoruz ve çekirdekli kısımlarını ayırıyoruz. Kırmızı biberlerimizi küçük küçük doğruyoruz.
  3. 5 adet sivri biberimizi halka halka doğruyoruz.
  4. Vok tavamızın altını yakıyoruz, yarım çay bardağı zeytinyağı ilave ediyoruz.
  5. Kırmızı ve yeşil biberlerimizi tavamıza ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  6. 1 kase zeytinin çekirdeklerini ayıklıyoruz. Ayıkladığımız zeytinleri tavamıza ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
  7. Yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz.
  8. Makarna haşlama tenceremizin altını yakıyoruz. 3 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.
  9. 3 diş sarımsağımızı tavamıza rendeliyoruz.
  10. Suyumuz kaynadı. Yarım paket burgu makarnamızı tenceremize alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
  11. Önceden haşladığımız 2 adet mısırı ikiye bölüyoruz ve bıçak yardımı ile tanelerini ayırıyoruz.
  12. Mısırları tavamıza ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
  13. 2 adet domatesimizin sap kısmını ayırıyoruz ve soyuyoruz.
  14. Domateslerimizi küp küp doğruyoruz. Doğradığımız domatesleri tavamıza ekliyoruz.
  15. Üzerine 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı nane ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
  16. Makarnalarımız yaklaşık 9 dakika haşlandılar, süzüyoruz.
  17. Makarnalarımızı bir kaseye alıyoruz. Üzerine hazırladığımız sosu ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
  18. Mısırlı makarnamız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.

İlgili Videolar