Malzemeler
- ½ Paket Nuh’un Ankara Makarnası Bukle Makarna
- 4 Adet Kırmızı Biber
- 1 Adet Kabak
- 1 ç.k. Zeytinyağı
- 1 Adet Sarımsak
- 2 Dal Taze Kekik
- ½ ç.k. Tuz
- Taze Fesleğen
Hazırlanışı
- Tarifimize 4 kırmızı biberimizi fırınlayarak başlıyoruz. Kırmızı biberlerimizi 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika közlüyoruz.
- Közlenen kırmızı biberlerimizin kabuklarını soyuyoruz.
- Biberimizin çekirdeklerini ayıklıyoruz ve bu işlemi tüm biberlerimiz için uyguluyoruz.
- Yarım paket makarnamızı kaynayan suya ekliyoruz ve haşlıyoruz.
- 1 adet kabağımızın sap kısmını ayırıyoruz ve 4’e bölüyoruz.
- Kabağımızın çekirdekli kısmını ayırıyoruz ve kabağımızı verev doğruyoruz.
- Tavamızın altını yakıyoruz ve 1 ç.k. zeytinyağı ekliyoruz.
- Tavamız ısınırken 1 adet sarımsağımızı bıçak yardımı ile ezip incecik kıyıyoruz.
- Sarımsağımızı ve kabakları tavaya ekliyoruz.
- 2 dal taze kekiğimizin yapraklarını ilave edip soteliyoruz.
- Kabaklarımız sotelenirken blenderımıza ayıkladığımız biberleri, 2 çorba kaşığı makarna suyu, yarım ç.k. tuz ekliyoruz ve püre haline gelene kadar çekiyoruz.
- Sosumuz yoğun bir kıvam alırsa, kontrol ettikten sonra 1-2 yemek kaşığı makarna suyu daha ekleyebiliriz.
- Kabaklarımızı karıştırarak soteleme işlemine devam ediyoruz.
- Kabaklarımız yaklaşık 8 dakikada sotelendi.
- Servis ederken kullanmak üzere 1 kaseye alıyoruz.
- Makarnamız yaklaşık 10 dakika haşlandı, süzüyoruz.
- Makarnamızı tavaya alıyoruz ve sosumuzu ekliyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
- Köz Biber Soslu Makarnamızı sotelenmiş kabak ve fesleğen ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.