Malzemeler
- 1 Su Bardağı Nuh’un Ankara Makarnası İrmik
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Litre Süt
- 1 Paket Vanilya
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 1 Paket Kedi Dili
Meyve Sosu
- 400 Gr. Frambuaz
- 1 Litre Vişne Suyu
- 100 Gr. Şeker
- 75 Gr. Mısır Nişastası
- 200 Gr. Krema
- 2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
- 200 Gr. Labne Peyniri
Servis İçin
- Nane Yaprakları
- Çikolata Rendesi
- Çilek
Hazırlanışı
- Tarifimize, meyve sosumuzu yaparak başlıyoruz. Vişne suyunu ve şekeri tencereye ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Bir taraftan da ayrı bir kapta, suyun içine eklediğimiz nişastamızı karıştırıyoruz.
- Vişne suyu kaynamaya başladıktan sonra sürekli karıştırarak nişastayı ekliyoruz.
- Kıvam alan sosumuza, tencerenin altını kapatıp meyvelerimizi ilave ediyor ve servis için hazırladığımız kaselere dolduruyoruz.
- Temiz bir tencereye şeker ve irmiği alıyor, sütü de ekledikten sonra sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Bu sırada servis kaselerine kedi dillerini ilave ediyoruz.
- İrmiğimize vanilya ve tereyağı ekledikten sonra karıştırmaya devam ediyor, akışkan bir kıvam elde ettiğimizde servis kaselerimize paylaştırıyoruz.
- Bir kâseye krema ve pudra şekerini koyup çırpıyor, labneyi de ekleyip kremamızı hazır hale getiriyoruz.
- Kremayı da servis kaselerine doldurduktan sonra frambuaz ve rendelenmiş çikolata ile süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun!
Tüm tatlı tariflerimizi incelemek için tıklayın.