Malzemeler
- 1 adet Erdemli Lamas Limonu
- 350 gram dana antrikot
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1/2 demet maydanoz
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı sumak
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
- Tarifimize ½ yüksük makarnamızı haşlayarak başlıyoruz.
- Haşlama suyumuza 1 çay kaşığı tuz ilave etmeyi unutmuyoruz.
- Yaklaşık 350 g dana antrikotumuzu küçük küpler halinde doğruyoruz. Çapraz bulaşma oluşmaması için farklı bir tahta kullanmaya özen gösteriyoruz.
- Etlerimizi bir tabağa alıyoruz. Üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Tavamızın altını yakıyoruz.
- Tavamız ısındı. Etlerimizi tavamıza alıyoruz ve pişiriyoruz.
- Etlerimizi karıştırarak yaklaşık 2-3 dakika pişirdik.
- İçine 2 çorba kaşığı tereyağı ekliyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz.
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz
- Etimiz pişti. Altını kapatıyoruz. 1 adet soğanımızı piyazlık doğruyoruz.
- Doğradığımız soğanları kaseye alıyoruz.
- ½ bağ maydanozumuzu incecik kıyıyoruz ve kasemize ekliyoruz.
- 1 çay kaşığı sumak, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekliyoruz.
- Malzemelerimizi güzelce ovuyoruz.
- 1 adet domatesimizi piyazlık doğruyoruz.
- Doğradığımız domatesleri bir kaba alıyoruz.
- Makarnalarımız yaklaşık 8- 9 dakika haşlandılar. Süzüyoruz.
- Tavamızın altını yakıyoruz, içine makarnalarımızı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Tantuni makarnamızı servis tabağımıza alıyoruz. Üzerine sumaklı soğanımızı ve dilimlediğimiz domatesleri ekliyoruz. 1 adet Lamas limonumuzu tantuni makarnamızın üzerine sıkıyoruz. Lamas limonlu tantuni makarnamız hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Çoğrafi işaretli ürünlerle yaptığımız diğer tariflerimizi incelemek için tıklayın.