Akkuş Şeker Fasulye Kavurması
 

Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış Ordu Akkuş Şeker Fasulyesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 4 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı tuz (fasulye)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 paket Nuh’un Ankara Kuskus

Hazırlanışı

  1. Tarifimize 1 adet soğanımızı ince ince doğrayarak başlıyoruz.
  2. Tavamızın altını açıyoruz. Tavamıza 3 yemek kaşığı sıvıyağımızı ekliyoruz. Doğradığımız soğanlarımızı tavamıza ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  3. 1 yemek kaşığı domates salçamızı ve 1 tatlı kaşığı biber salçamızı tavamıza ekliyoruz ve karıştırarak kavuruyoruz.
  4. Önceden düdüklü tencerede 40 dakika haşladığımız 1 su bardağı şeker fasulyemizi tavamıza ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
  5. Makarna haşlama suyumuza 4 çay kaşığı tuzumuzu ekliyoruz.
  6. 1/2 vitaminli kuskus makarnamızı suyumuza ilave ediyoruz.
  7. Fasulyelerimiz yaklaşık 2-3 dakika kadar kavruldu. 1 çay bardağı su ilave ediyoruz.
  8. Üzerine 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
  9. Şeker fasulyemiz hazır. Kuskusumuz 10-12 dakika kadar pişti. Kuskus makarnamızı süzüyoruz.
  10. Kuskusumuzu ve fasulyemizi derin bir kapta güzelce karıştırıyoruz.
  11. Kuskuslu şeker fasulyesi kavurması servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Çoğrafi işaretli ürünlerle yaptığımız diğer tariflerimizi incelemek için tıklayın.

İlgili Videolar