Buğday Kepeği
Buğday Kepeği
Buğday Kepeği
Buğday Kepeği

Firmamız bünyesinde üretilen buğday kepeği “Çinko” ve “Bakır” ilavelidir.

  • Buğday kepeği yüksek diyet lif kaynağıdır. Diyet lifi;
  • Hem tansiyonun, hem kolestrolün düşürülmesine yardımcı olur.
  • Kabızlık tedavisinde önemli yer tutar.
  • Glikoz emilimini yavaşlatarak diyabetin kontrolünde önemli role sahiptir.
  • Kan lipidlerinin yükselmesini önler.
  • Enerji yoğunluğu düşüktür.

Çinko

  • Hemen hemen tüm hücrelerde bulunan önemli bir mineraldir.
  • Bağışıklık sistemini destekler, yaraların iyileştirilmesinde gereklidir.
  • Hamilelik, gelişim ve çocukluk süreçlerinde destek olur.
  • Erkeklerde prostat sağlığı için önemlidir.

Bakır

  • Vücut dokusunun yeniden oluşması için enzim yapımında önemli rol oynar.
  • Beyin sinirleri ve bağ dokusu için çok önemlidir.
  • Sinir sistemi, kemik gelişimi için önemli olup vücudun şeker kullanımına yardımcı olur.
  • Demirin hemoglobine dönüşmesini sağlar, elastrin proteini üretimi için C vitamini ve Çinko ile beraber çalışır.
  • Bakır, tirozinin saç ve deriye rengini veren pigmente dönüşümüne yardımcı olur.
  • Bakır, duyma ve tat alma fonksiyonları, sinir sistemi ve kollogen üretimi içerisinde yer alır.
  • Bakır, içerisinde yemeklerle birlikte bakır glukonat şeklinde alınırsa yararlıdır. Vücuttaki bakır düzeyi Çinko ve C Vitamini ile ilişkilidir.

Önerilen miktarın üzerinde tüketildiğinde karşılaşılabilecek muhtemel sorunlar:

  • Gastrointestinal sistem şikayetleri; gaz, şişkinlik, bulantı vb. görülebilir.
  • Aşırı tüketimlerde vitamin ve mineral emilimi azalabilir (Zn, Fe, Mg,Ca )
  • Buğday kepeğinin aşırı miktarda tüketilmesi ile insan metabolizması zorlanır. Bu yüzden aşırı tüketimden kaçınılmalıdır.
  • Yüksek posalı besin ve lif içeren alanlarda iştah baskılanabilir ve besin değeri yüksek besinlerin tüketimi azalabilir.
  • Besin içeriği sebebiyle bazı alerjik reaksiyonlar görülebilmektedir. Gluten içermesi nedeniyle çölyak hastaları ve yumurta alerjisi (ovalbümin) olanlar için uygun değildir.
  • İnsülin kullananlarda hipoglisemi gelişebilir.
  • İntestinal blokaja neden olabilir. Bu yüzden günlük diyet lifi alımı 50 g’dan fazla olmamalıdır.

Çinkonun Diğer Besin Öğeleriyle ve İlaçlarla Etkileşimleri

  • Çinko alımı demir alımından en az 2 saat önce ya da sonra olmalıdır.
  • Çinko glukonat antibiyotiklerle etkileşime girebilir, bu nedenle çinko kullanan hasta kişiler ilaç etkileşimi konusunda bilinçli olmalıdır.

Bakırın Diğer Besin Öğeleriyle ve İlaçlarla Etkileşimleri

  • Mevcut sağlık sorunları bakır kullanımını etkileyebilir. Özellikle safra hastalığı, karaciğer hastalığı ve Wilson hastalığı (vücutta fazla bakır olması).

Günde 3 yemek kaşığı (30 g) Buğday Kepeği tüketilmesi tavsiye edilir. Günlük önerilen tüketim miktarının aşılmaması tavsiye edilir.

Üç yaşından küçük çocukların ulaşabilecekleri yerlerden uzak tutulmalıdır.

Ürün Özellikleri

İçeriği Durum Buğdayı Kepeği, Çinko, Bakır
Kullanım

Nuh’un Ankara Çinko ve Bakır İlaveli Buğday Kepeği kullanıma hazırdır.

Doğrudan tüketilebileceği gibi, süt, yoğurt, bal, salata ve çorba gibi yiyecek ve içeceklere eklenerek de tüketilebilir.

Tercihen, kullanıma 1 yemek kaşığı ile başlanmalı ve yavaş yavaş arttırılarak günlük önerilen miktara ulaşılmalıdır. Kepek tüketimiyle birlikte, gün içinde bol su tüketilmesi önerilir. 
Saklama Koşulları

Güneş ışığından uzak, serin, kuru ve kokusuz ortamda saklayınız.

Vakumlu ambalaj açıldıktan sonra, kalan kısmının ağzı sıkıca kapatılıp buzdolabında saklanması halinde raf ömrü sonuna kadar tazeliğini korur. 
Raf Ömrü Üretim tarihinden itibaren 14 ay
Gramaj 500 gr.
İç Ambalaj Barkodu 869 0576 421501
Koli İçi Adedi 10 Adet
Koli Tipi Mukavva Kutu
Koli Barkodu 869 0576 433504

Ambalaj Tipleri

Besin Değerleri

Enerji Protein Karbonhidrat Yağ Lif Tuz
238 Kcal 14,2g 33,5g 5,7g 32,4g Gr. 0,03g

Mineraller

Çinko Bakır
19 mg 3,3 mg

Beğenebileceğiniz Video Tarifler

Beğenebileceğiniz Tarifler