Firmamız bünyesinde üretilen buğday kepeği “Çinko” ve “Bakır” ilavelidir.
- Buğday kepeği yüksek diyet lif kaynağıdır. Diyet lifi;
- Hem tansiyonun, hem kolestrolün düşürülmesine yardımcı olur.
- Kabızlık tedavisinde önemli yer tutar.
- Glikoz emilimini yavaşlatarak diyabetin kontrolünde önemli role sahiptir.
- Kan lipidlerinin yükselmesini önler.
- Enerji yoğunluğu düşüktür.
Çinko
- Hemen hemen tüm hücrelerde bulunan önemli bir mineraldir.
- Bağışıklık sistemini destekler, yaraların iyileştirilmesinde gereklidir.
- Hamilelik, gelişim ve çocukluk süreçlerinde destek olur.
- Erkeklerde prostat sağlığı için önemlidir.
Bakır
- Vücut dokusunun yeniden oluşması için enzim yapımında önemli rol oynar.
- Beyin sinirleri ve bağ dokusu için çok önemlidir.
- Sinir sistemi, kemik gelişimi için önemli olup vücudun şeker kullanımına yardımcı olur.
- Demirin hemoglobine dönüşmesini sağlar, elastrin proteini üretimi için C vitamini ve Çinko ile beraber çalışır.
- Bakır, tirozinin saç ve deriye rengini veren pigmente dönüşümüne yardımcı olur.
- Bakır, duyma ve tat alma fonksiyonları, sinir sistemi ve kollogen üretimi içerisinde yer alır.
- Bakır, içerisinde yemeklerle birlikte bakır glukonat şeklinde alınırsa yararlıdır. Vücuttaki bakır düzeyi Çinko ve C Vitamini ile ilişkilidir.
Önerilen miktarın üzerinde tüketildiğinde karşılaşılabilecek muhtemel sorunlar:
- Gastrointestinal sistem şikayetleri; gaz, şişkinlik, bulantı vb. görülebilir.
- Aşırı tüketimlerde vitamin ve mineral emilimi azalabilir (Zn, Fe, Mg,Ca )
- Buğday kepeğinin aşırı miktarda tüketilmesi ile insan metabolizması zorlanır. Bu yüzden aşırı tüketimden kaçınılmalıdır.
- Yüksek posalı besin ve lif içeren alanlarda iştah baskılanabilir ve besin değeri yüksek besinlerin tüketimi azalabilir.
- Besin içeriği sebebiyle bazı alerjik reaksiyonlar görülebilmektedir. Gluten içermesi nedeniyle çölyak hastaları ve yumurta alerjisi (ovalbümin) olanlar için uygun değildir.
- İnsülin kullananlarda hipoglisemi gelişebilir.
- İntestinal blokaja neden olabilir. Bu yüzden günlük diyet lifi alımı 50 g’dan fazla olmamalıdır.
Çinkonun Diğer Besin Öğeleriyle ve İlaçlarla Etkileşimleri
- Çinko alımı demir alımından en az 2 saat önce ya da sonra olmalıdır.
- Çinko glukonat antibiyotiklerle etkileşime girebilir, bu nedenle çinko kullanan hasta kişiler ilaç etkileşimi konusunda bilinçli olmalıdır.
Bakırın Diğer Besin Öğeleriyle ve İlaçlarla Etkileşimleri
- Mevcut sağlık sorunları bakır kullanımını etkileyebilir. Özellikle safra hastalığı, karaciğer hastalığı ve Wilson hastalığı (vücutta fazla bakır olması).
Günde 3 yemek kaşığı (30 g) Buğday Kepeği tüketilmesi tavsiye edilir. Günlük önerilen tüketim miktarının aşılmaması tavsiye edilir.
Üç yaşından küçük çocukların ulaşabilecekleri yerlerden uzak tutulmalıdır.
Ürün Özellikleri
İçeriği | Durum Buğdayı Kepeği, Çinko, Bakır |
---|---|
Kullanım |
Nuh’un Ankara Çinko ve Bakır İlaveli Buğday Kepeği kullanıma hazırdır. Doğrudan tüketilebileceği gibi, süt, yoğurt, bal, salata ve çorba gibi yiyecek ve içeceklere eklenerek de tüketilebilir. Tercihen, kullanıma 1 yemek kaşığı ile başlanmalı ve yavaş yavaş arttırılarak günlük önerilen miktara ulaşılmalıdır. Kepek tüketimiyle birlikte, gün içinde bol su tüketilmesi önerilir. |
Saklama Koşulları |
Güneş ışığından uzak, serin, kuru ve kokusuz ortamda saklayınız. Vakumlu ambalaj açıldıktan sonra, kalan kısmının ağzı sıkıca kapatılıp buzdolabında saklanması halinde raf ömrü sonuna kadar tazeliğini korur. |
Raf Ömrü | Üretim tarihinden itibaren 14 ay |
Gramaj | 500 gr. |
İç Ambalaj Barkodu | 869 0576 421501 |
Koli İçi Adedi | 10 Adet |
Koli Tipi | Mukavva Kutu |
Koli Barkodu | 869 0576 433504 |
Ambalaj Tipleri
Besin Değerleri
Enerji | Protein | Karbonhidrat | Yağ | Lif | Tuz |
---|---|---|---|---|---|
238 Kcal | 14,2g | 33,5g | 5,7g | 32,4g Gr. | 0,03g |
Mineraller
Çinko | Bakır |
---|---|
19 mg | 3,3 mg |