Malzemeler
- Nuh’un Ankara Makarnası Sebzeli Burgu
- 100 Gr. Lor Peyniri
- 100 Gr. Dil Peyniri
- 100 gr. Ezine Peyniri
- 100 gr. Mozarella Peyniri
- 1 Bağ Maydanoz
- 2 Adet Soğan
- 1 Adet Yumurta
- 1 Çorba Kaşığı Un
- 500 Ml. Süt
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- Zeytinyağı
- ¼ Çay Kaşığı Muskat Cevizi Rendesi
- ¼ Çay Kaşığı Hardal
- Karabiber
- Tuz
Hazırlanışı
- Soğanlarımızı piyaz doğrayarak başlıyor, zeytinyağı eklediğimiz tavamızda biraz tuz ile karamelize olana kadar kavuruyor ve bir kaba alıyoruz.
- Beşamel sos için; tencerede tereyağını eritip, önce un ve süt ilave ederek kıvam alana kadar karıştırıp sonra da tuz, karabiber, hardal ve muskat cevizi rendesi ekleyerek karıştırıyoruz.
- Sosumuz soğurken biz de makarnalarımızı haşlıyor, bu sırada da peynirlerimizi çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz.
- Maydanozları biraz zeytinyağı, tuz ve su ekleyerek blenderda sos kıvamına gelene kadar çekiyoruz.
- Makarnamız haşlandıktan sonra süzüp beşamel sosumuza ilave ediyor, peynir ve soğanları da ekleyip karıştırıyoruz. Şimdiden afiyet olsun!