Dört Peynirli Makarna
 

Malzemeler

  • Nuh’un Ankara Makarnası Sebzeli Burgu
  • 100 Gr. Lor Peyniri
  • 100 Gr. Dil Peyniri
  • 100 gr. Ezine Peyniri
  • 100 gr. Mozarella Peyniri
  • 1 Bağ Maydanoz
  • 2 Adet Soğan
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Çorba Kaşığı Un
  • 500 Ml. Süt
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • Zeytinyağı
  • ¼ Çay Kaşığı Muskat Cevizi Rendesi
  • ¼ Çay Kaşığı Hardal
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

  1. Soğanlarımızı piyaz doğrayarak başlıyor, zeytinyağı eklediğimiz tavamızda biraz tuz ile karamelize olana kadar kavuruyor ve bir kaba alıyoruz.
  2. Beşamel sos için; tencerede tereyağını eritip, önce un ve süt ilave ederek kıvam alana kadar karıştırıp sonra da tuz, karabiber, hardal ve muskat cevizi rendesi ekleyerek karıştırıyoruz.
  3. Sosumuz soğurken biz de makarnalarımızı haşlıyor, bu sırada da peynirlerimizi çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz.
  4. Maydanozları biraz zeytinyağı, tuz ve su ekleyerek blenderda sos kıvamına gelene kadar çekiyoruz.
  5. Makarnamız haşlandıktan sonra süzüp beşamel sosumuza ilave ediyor, peynir ve soğanları da ekleyip karıştırıyoruz. Şimdiden afiyet olsun!

İlgili Videolar