Nuh Kepek Çeşitleri
    İrmikli Muffin
Yumurta ve şeker mikserle, şekeri eriyinceye kadar çırpılır. Üzerine süt ve sıvı yağ eklenerek çırpılmaya devam edilir. İrmik, un ve kabartma tozu başka bir kapta iyice h...
Buğdayın kabuk kısmı buğday kepeği olarak adlandırılır. Buğday kepeğinde bulunan diyet lif, insan vücudunda emilemeyen, buna karşılık kalın bağırsakta fermante olan, sindirim sisteminde önemli fizyolojik etkiler gösteren bir üründür.

Firmamız bünyesinde üretilen buğday kepeği “Çinko” ve “Bakır” ilavelidir.
 
100g çinko ve bakır ilaveli buğday kepeği
Enerji Protein Karbonhidrat Yağ Şeker Sodyum Çinko Bakır Lif
238 kcal 14,2 gr. 33,52 gr. 5,7 gr. 3,35 gr. 10 mg. 21,9 mg. 3,8 mg. 26 gr.
İçermektedir.
 
Buğday kepeği yüksek diyet lif kaynağıdır. Diyet lifi;
• Hem tansiyonun, hem kolestrolün düşürülmesine yardımcı olur.
• Kabızlık tedavisinde önemli yer tutar.
• Glikoz emilimini yavaşlatarak diyabetin kontrolünde önemli role sahiptir.
• Kan lipidlerinin yükselmesini önler.
• Enerji yoğunluğu düşüktür.

Çinko;
• Hemen hemen tüm hücrelerde bulunan önemli bir mineraldir.
• Bağışıklık sistemini destekler, yaraların iyileştirilmesinde gereklidir.
• Hamilelik, gelişim ve çocukluk süreçlerinde destek olur.
• Erkeklerde prostat sağlığı için önemlidir.

Bakır;
• Vücut dokusunun yeniden oluşması için enzim yapımında önemli rol oynar.
• Beyin sinirleri ve bağ dokusu için çok önemlidir.
• Sinir sistemi, kemik gelişimi için önemli olup vücudun şeker kullanımına yardımcı olur.
• Demirin hemoglobine dönüşmesini sağlar, elastrin proteini üretimi için C vitamini ve Çinko ile beraber çalışır.
• Bakır, tirozinin saç ve deriye rengini veren pigmente dönüşümüne yardımcı olur.
• Bakır, duyma ve tat alma fonksiyonları, sinir sistemi ve kollogen üretimi içerisinde yer alır.
• Bakır, içerisinde yemeklerle birlikte bakır glukonat şeklinde alınırsa yararlıdır. Vücuttaki bakır düzeyi Çinko ve C Vitamini ile ilişkilidir.

Önerilen miktarın üzerinde tüketildiğinde karşılaşılabilecek muhtemel sorunlar:
• Gastrointestinal sistem şikayetleri; gaz, şişkinlik, bulantı vb. görülebilir.
• Aşırı tüketimlerde vitamin ve mineral emilimi azalabilir (Zn, Fe, Mg,Ca )
• Buğday kepeğinin aşırı miktarda tüketilmesi ile insan metabolizması zorlanır. Bu yüzden aşırı tüketimden kaçınılmalıdır.
• Yüksek posalı besin ve lif içeren alanlarda iştah baskılanabilir ve besin değeri yüksek besinlerin tüketimi azalabilir.
• Besin içeriği sebebiyle bazı alerjik reaksiyonlar görülebilmektedir. Gluten içermesi nedeniyle çölyak hastaları ve yumurta alerjisi (ovalbümin) olanlar için uygun değildir.
• İnsülin kullananlarda hipoglisemi gelişebilir.
• İntestinal blokaja neden olabilir. Bu yüzden günlük diyet lifi alımı 50 g’dan fazla olmamalıdır.

Çinkonun Diğer Besin Öğeleriyle ve İlaçlarla Etkileşimleri
• Çinko alımı demir alımından en az 2 saat önce ya da sonra olmalıdır.
• Çinko glukonat antibiyotiklerle etkileşime girebilir, bu nedenle çinko kullanan hasta kişiler ilaç etkileşimi konusunda bilinçli olmalıdır.

Bakırın Diğer Besin Öğeleriyle ve İlaçlarla Etkileşimleri
• Mevcut sağlık sorunları bakır kullanımını etkileyebilir. Özellikle safra hastalığı, karaciğer hastalığı ve Wilson hastalığı (vücutta fazla bakır olması).

    Kalite Politikası
  Ürün Çeşitleri | Makarna Mutfağı | Makarna & Sağlık | Markalar | Kurumsal | Nuh’un Gemisi | Basın & Multimedya | İletişim | Export | Makarnanın Püf Noktaları | Bayi Formu | Site Haritası
Nuh'un Gemisi
[ Hızlı Erişim ]  Son Güncelleme: 04 Nisan 2013
Bu site içinde yeralan bütün görsel ve metinsel dokümanlar
Nuh’un Ankara Makarnası’na aittir. Her hakkı saklıdır 2009 - 2014 ©
Bilgi Toplumu Hizmetleri | Gizlilik | Kullanım Şartları | Site Haritası | Nuh Group
Facebook Facebook Twitter Instagram
İş’e yarayan web siteleri
Kalite Politikası Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği