Sebzeli Makarna
  Cevizli ve Semizotlu Makarna Salatası
  Mantarlı ve Salamlı Burgu Makarna
  Patlıcanlı Fırın Makarna
  Pizza Makarna
  Deniz Mahsullü Kalem Makarna
  Yıldız Şehriyeli Sebze Çorbası
  Arabbiatta Soslu Penne
  Ton Balıklı Kelebek Makarna
  Ton Balıklı Makarna Salatası
  Napolitan Soslu Spagetti
  Ispanaklı Fırın Makarna
  Bolonez Soslu Burgu Makarna
  Pesto Soslu Linguine
  Patlıcanlı Kabaklı Makarna
  Tavuklu Körili Kelebek Makarna
  Balıklı Midye Makarna
  İncikli Arpa Şehriye Pilavı
  Bademli Hafif Salata
  İrmikli Muffin
  Napoliten Sos
  Arrabbiata Sos
  Brokoli Sos
  Bolonez Sos
  Sizin Tarifleriniz
  Sizin Görüşleriniz

Makarna içerisinde yumurta bulunur mu ?

escitalopram i alkohol escitalopram elicea escitalopram wiki

Hayır, bulunmaz. Makarna, durum buğdayı irmiği ve su ile üretilmektedir. Bu yüzden içerisinde hiçbir katkı maddesi yoktur. Katkılı makarnalar yumurtalı, vitaminli, ıspanaklı, domatesli ve minerallidir. Üretimleri özel izne tabidir.


Makarna şişmanlatır mı ?

Hayır, şişmanlatmaz. 100 gr. pişmemiş makarnanın kalori değeri ortalama 370 kalori civarındadır. Makarna’da dikkat edilmesi gereken sosun hazırlanışıdır. Sosun az yağlı hazırlanması gerekir. Akdeniz diyetinde sade veya az domates soslu makarna diyet yemekleri arasında bulunmaktadır.


Al Dente ne demektir ?

Dent diş demektir. Al Dente, dişe gelir (diri) anlamına gelen ve makarnada pişirmenin ölçüsü olarak kabul edilir. Makarna al dente kıvamında pişirilmelidir. Çok pişirilen makarna hamursu görünüm ve tat alır, eklenen sosu içine almaz. Ayrıca fazla pişirilen makarnanın sindirilmesi daha zordur.


Makarna Un’dan mı yapılır ?

viagra problems side effects viagra for sale uk online viagra buy

Makarna undan yapılmaz. Makarna durum buğdayı irmiğinden üretilir.


Makarna kaç dakikada pişirilir ?

discount card prescription eblogin.com prescription drugs discount cards
escitalopram i alkohol escitalopram elicea escitalopram wiki

Makarna pişme süreleri makarnaların çeşitlerine göre değişir. Ancak Nuh’un Ankara Makarnası paketleri üzerinde belirtilen pişme süreleri her çeşit için yapılmış araştırmalar sonucu elde edilmiş en doğru sürelerdir. Makarna belirtilen bu süre içerisinde pişer.

viagra problems side effects viagra for sale uk online viagra buy

Spaghetti nasıl pişirilir ?

Spaghetti makarna diğer makarnalar gibi pişirilmektedir, ancak spaghetti pişirilirken görünüş ve damak zevki açısından kırılmamalıdır.


Makarna üretiminde neler kullanılmaktadır ?

Sade makarna üretiminde yalnızca irmik ve su kullanılmaktadır. "Yumurtalı" olarak belirtilen makarnaların dışında hiçbir makarnanın üretiminde yumurta kullanılmaz. Çeşnili ve vitaminli makarnalarda ise sebze, sos, vitamin vs kullanılabilmektedir.

discount card prescription prescription drugs coupon prescription drugs discount cards

Şehriye ile makarna aynı şekilde mi üretilir ?

Şehriye de makarna gibi durum buğdayından elde edilen irmikten üretilir. Sadece şekil farkına sahiptir, arpa, yıldız veya tel şeklinde üretilir.


Aldente makarnanın lezzet üstünlüğü nedir ve aldente makarna nasıl pişirilmelidir?

Aldente kelime manasıyla dişegelen anlamına gelmektedir. Aldente makarna paketlerin üzerinde belirtilen pişirme sürelerine tam olarak uyularak pişirilen makarnadır. Türk damak tadına göre bu süreyi 1-2 dk daha uzatmak mümkündür. Aldente makarna sosla çok iyi bağdaşır ve makarnanın hamurlaşmasını engeller. Bu özelliği ile lezzetli tabaklar sunulmasında çok büyük etkendir.


Etli soslar hangi makarnaya daha çok yakıştırılmaktadır?

viagra problems side effects http://viagraforsaleuk1.com online viagra buy

Etli soslar genelde bütün makarna çeşitleri için uygun görülen ve beğenilerek tüketilen sos türleridir. Ancak Spaghetti Makarna, etli soslarla en iyi uyumu yakalayan makarna kesimidir. Spaghetti hem lezzet açısından klasikleşmiş bir tercih olduğundan, yaygınlığı açısından, herkesin beğenisini kazanmış olması açısından hem de etli soslarla mükemmel uyumundan bu tür soslara daha çok yakıştırılmaktadır. Özellikle kıymalı ya da balıklı sos çeşitlerinde spaghetti ile mükemmel uyumu yakalamak mümkündür.




    Kalite Politikası
  Ürün Çeşitleri | Makarna Mutfağı | Makarna & Sağlık | Markalar | Kurumsal | Nuh’un Gemisi | Basın & Multimedya | İletişim | Export | Makarnanın Püf Noktaları | Bayi Formu | Site Haritası
Nuh'un Gemisi
[ Hızlı Erişim ]  Son Güncelleme: 04 Nisan 2013
Bu site içinde yeralan bütün görsel ve metinsel dokümanlar
Nuh’un Ankara Makarnası’na aittir. Her hakkı saklıdır 2009 - 2014 ©
Bilgi Toplumu Hizmetleri | Gizlilik | Kullanım Şartları | Site Haritası | Nuh Group
Facebook Facebook Twitter Instagram
İş’e yarayan web siteleri
Kalite Politikası Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği