Aldente makarnanın lezzet üstünlü

Aldente kelime manasıyla dişegelen anlamına gelmektedir. Aldente makarna paketlerin üzerinde belirtilen pişirme sürel...

  Sebzeli Makarna
  Cevizli ve Semizotlu Makarna Salatası
  Mantarlı ve Salamlı Burgu Makarna
  Patlıcanlı Fırın Makarna
  Pizza Makarna
  Deniz Mahsullü Kalem Makarna
  Yıldız Şehriyeli Sebze Çorbası
  Arabbiatta Soslu Penne
  Ton Balıklı Kelebek Makarna
  Ton Balıklı Makarna Salatası
  Napolitan Soslu Spagetti
  Ispanaklı Fırın Makarna
  Bolonez Soslu Burgu Makarna
  Pesto Soslu Linguine
  Patlıcanlı Kabaklı Makarna
  Tavuklu Körili Kelebek Makarna
  Balıklı Midye Makarna
  İncikli Arpa Şehriye Pilavı
  Bademli Hafif Salata
  İrmikli Muffin
  Napoliten Sos
  Arrabbiata Sos
  Brokoli Sos
  Bolonez Sos
  Sizin Tarifleriniz
  Sizin Görüşleriniz

Patlıcanlı Fırın Makarna


 


 
500 g Nuh’un Ankara Fırın Makarna
4 orta boy patlıcan
250 g yağsız dana kıyma
2 orta boy kuru soğan
3-4 diş sarımsak
3 olgun domates
250 g Hellim peyniri
250 g Mozarella peyniri
3 yumurta
1 su bardağı süt
Karabiber
Pul biber
Tuz






Patlıcanlar yıkanıp soyularak şeritler halinde dilimlenir. Üzerine tuz serpilerek yarım saat suyunu bırakması beklenir. Patlıcanlar suyunu bırakınca yıkanıp kurulanarak sıvı yağda kızartılır. Başka bir tavada, ince kıyılmış kuru soğan ve sarımsaklar 3- 4 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir. Birkaç dakika kavrulduktan sonra üzerine tuz, karabiber ve kabukları soyulup küp şeklinde doğranan domatesler ilave edilerek suyu çekinceye kadar pişirilir. Peynirler rendelenerek yarısı bir kaba alınır. Fırın tepsisine, pişirme önerisine göre haşlanıp süzülen fırın makarnadan bir miktar alınarak tepsinin tabanı kaplanır ve üzerine rendelenmiş peynirin kalanından bir miktar serpilir. Bu katın üstüne bir sıra patlıcan dizilir ve üzerine kıymalı harç yayılır. Eldeki malzemeler bitene kadar bir kat makarna, bir kat peynir, bir kat patlıcan ve bir kat kıymalı harç olacak şekilde tepsiye yerleştirilir. En üst kat makarnayla kapatılıp ayrılan peynir üzerine serpilir. Bir kapta süt ve yumurta çırpılarak hazırlanan makarnanın üzerine eklenir. Önceden 200 C de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.


Afiyet Olsun.
 

    Kalite Politikası
  Ürün Çeşitleri | Makarna Mutfağı | Makarna & Sağlık | Markalar | Kurumsal | Nuh’un Gemisi | Basın & Multimedya | İletişim | Export | Makarnanın Püf Noktaları | Bayi Formu | Site Haritası
Nuh'un Gemisi
[ Hızlı Erişim ]  Son Güncelleme: 04 Nisan 2013
Bu site içinde yeralan bütün görsel ve metinsel dokümanlar
Nuh’un Ankara Makarnası’na aittir. Her hakkı saklıdır 2009 - 2014 ©
Bilgi Toplumu Hizmetleri | Gizlilik | Kullanım Şartları | Site Haritası | Nuh Group
Facebook Facebook Twitter Instagram
İş’e yarayan web siteleri
Kalite Politikası Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği