Şehriye ile makarna aynı şekilde mi üretil

Şehriye de makarna gibi durum buğdayından elde edilen irmikten üretilir. Sadece şekil farkına sahiptir, arpa, yıldız veya ...

  Sebzeli Makarna
  Cevizli ve Semizotlu Makarna Salatası
  Mantarlı ve Salamlı Burgu Makarna
  Patlıcanlı Fırın Makarna
  Pizza Makarna
  Deniz Mahsullü Kalem Makarna
  Yıldız Şehriyeli Sebze Çorbası
  Arabbiatta Soslu Penne
  Ton Balıklı Kelebek Makarna
  Ton Balıklı Makarna Salatası
  Napolitan Soslu Spagetti
  Ispanaklı Fırın Makarna
  Bolonez Soslu Burgu Makarna
  Pesto Soslu Linguine
  Patlıcanlı Kabaklı Makarna
  Tavuklu Körili Kelebek Makarna
  Balıklı Midye Makarna
  İncikli Arpa Şehriye Pilavı
  Bademli Hafif Salata
  İrmikli Muffin
  Napoliten Sos
  Arrabbiata Sos
  Brokoli Sos
  Bolonez Sos
  Sizin Tarifleriniz
  Sizin Görüşleriniz

Sebzeli Makarna


 


 
250 g Nuh’un Ankara Sebzeli Burgu
250 g brokoli
250 g karnabahar
250 g Brüksel Lahanası
10-12 arpacık soğanı
2 orta boy havuç
1 büyük boy patates
2 defne yaprağı
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Peynir Sosu İçin:
 
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı Labne Peyniri
100 gr Parmesan Peyniri
1 çay kaşığı karabiber
2 -3 dal taze fesleğen






Brokoli temizlenerek dallara ayrılır. Havuç ve patates soyularak, iri parçalar halinde doğranır. Arpacık soğanları ve sarımsaklar soyulur. Temizlenen Brüksel lahanaları, diğer sebzeler ve defneyaprakları geniş bir kâseye alınır. Üzerine sirke, limon suyu, zeytinyağı ve arzu edilen miktarda tuz ilave edilerek karıştırılır. Fırın torbasının içi unlanır ve sebzeler torbanın içine boşaltılarak torbanın ağzı kapatılır. Torbanın üzerinde toplu iğneyle delikler açılır ve 180 °C de önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir. Sebzeler piştikten sonra torba bir tencereye boşaltılır ve defneyaprakları alınır. Paketteki pişme önerisine uygun olarak pişirilen makarna süzülür ve arzu edilen miktarda zeytinyağıyla karıştırılır. Sebzelerle birlikte servis yapılır. Üzerine hazırlanan peynir sosu gezdirilir.


Peynir Sosunun Hazırlanışı:

Sos tavasında, süt ve Labne peyniri orta ateşte çırpma teliyle karıştırılarak 2-3 dakika pişirilir. Üzerine Parmesan peyniri eklenir. Peynir eriyip sosun kıvamı artınca karabiber ve ince kıyılmış fesleğen eklenir. 1-2 dakika daha pişirilerek ateşten alınır.


Afiyet Olsun.

 

 


    Kalite Politikası
  Ürün Çeşitleri | Makarna Mutfağı | Makarna & Sağlık | Markalar | Kurumsal | Nuh’un Gemisi | Basın & Multimedya | İletişim | Export | Makarnanın Püf Noktaları | Bayi Formu | Site Haritası
Nuh'un Gemisi
[ Hızlı Erişim ]  Son Güncelleme: 04 Nisan 2013
Bu site içinde yeralan bütün görsel ve metinsel dokümanlar
Nuh’un Ankara Makarnası’na aittir. Her hakkı saklıdır 2009 - 2014 ©
Bilgi Toplumu Hizmetleri | Gizlilik | Kullanım Şartları | Site Haritası | Nuh Group
Facebook Facebook Twitter Instagram
İş’e yarayan web siteleri
Kalite Politikası Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği